100 de ani de România, sărbătoriţi în pieţele publice -VIDEO/FOTO

VIDEO:

O mare de oameni sărbătoresc astăzi România Mare! La fel ca toţi romînii din toate colţurile lumii, şi cei din Nordul Moldovei au cântat, astăzi, împreună, imnul naţional, şi au onorat eroii căzuţi pentru apărarea patriei. Ziua Naţională a început la în Piaţa 1 decembrie, care în ciuda frigului a devenit şi în acest an neîncăpătoare. Copii şi tineri, părinţi şi bunici, oameni simpli, politicieni, şefi de instituţii, profesori, elevi şi veterani de război, au sărbătorit împreună 100 de ani de România.

Ceremonia militară a fost urmată de una religioasă şi apoi de o sesiune de evocări. Apoi, cei prezenţi au depus coroane şi jerbe de flori la monumentul Maiorului Ignat.

Ziua Naţională se încheie la Casa Tineretului, unde, începând cu ora 18.00, Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” oferă un spectacol folcloric cu intrare gratuită.

Evenimentele au fost organizate de Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Garnizoana Botoșani, Primăria Botoșani, dar și instituții ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

GALERIE FOTO: