Cele mai citite

loader-image
Botoșani
07:34, 29 martie 2024
temperature icon 15°C
cer fragmentat
Humidity 59 %
Wind 27 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 56 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:57
Sunset Sunset: 18:38

Ultimele Știri

A fost decernat Premiul Naţional de Istorie Nicolae Iorga pentru anul 2017

28 noiembrie 2018 | Eveniment

Premiul Naţional de istorie Nicolae Iorga pentru anul 2017 a fost decernat, astăzi, profesorului universitar Petre Ţurlea, pentru volumul “Nicolae Iorga”, apărut în anul 2016 la editura Enciclopedica, în care este rememorată contribuţia savantului în înfăptuirea României Mari.

Distincţia se acordă în baza unui regulament aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local în anul 2003 care prevede că premiul este acordat unui cercetător din domeniul ştiinţelor umaniste care, prin lucrările şi activitatea sa s-a dedicat studiului personalităţii şi operei istoricului de origine botoşăneană.

“Premiul Național de Istorie Nicolae Iorga” ediția a XVI-a este un eveniment organizat de Asociația Culturală Nicolae Iorga și Muzeul Judeţean şi a avut loc în prezenţa unor academicieni, profesori, muzeografi şi cercetători, printre care Alexandru Zub sau Nicolae Dabija, în cadrul unor manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri.

Tot astăzi au avut loc evocări, lansări de carte, vernisajul expoziției ,,Botoșani, Războiul de Întregire a României și Marea Unire din 1918 ” și Simpozionul ,,100 de ani de la Marea Unire a românilor”

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri