A vrut să scape de purici, dar și-a incendiat adăpostul de animale

A vrut să scape de purici, dar și-a incendiat adăpostul de animale. Este modul de dezinsecție total greșit și ieșit din comun pus în aplicare de o femeie din comuna botoșăneană Hlipiceni.

Incidentul a avut loc în această dimineață, când bătrâna a aprins focul în mijlocul adăpostului de animale. Flăcările s-au extins la un lambriu din pvc, apoi la podul și acoperișul construcției. Vecinii au văzut flăcările puțin înainte de ora 07.00 și au solicitat sprijin de la pompieri.

La fața locului s-au deplasat pompierii voluntari din comună, dar și un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecilă cu apă și spumă. Primii care au ajuns la fața locului au fost membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hlipiceni. La sosirea forțelor de intervenție, ardea acoperișul adăpostului de animale, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa aflată la cca. 5 metri distanță.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit opt pompieri militari și voluntari, mai puțin de jumătate de oră.