ALERTA! O noua o avertizare de tip cod portocaliu de ploi valabil de duminică, de la ora 16:00. VEZI ZONELE VIZATE

Meteorologii au emis duminică o avertizare de tip cod portocaliu de ploi valabil de duminică, de la ora 16:00, până marţi la ora 21:00. De asemenea, de la ora 11:00, a intrat în vigoare un cod galben de ploi valabil până marţi la ora 21:00, pentru majoritatea regiunilor.

„În funcție de evoluție, este posibil să ajungem astăzi (duminică – n.r.), chiar din această seară, pe unele râuri mici, la situații de severitate, care să impună emiterea unor avertizări hidrologice de fenomene imediate cod roșu și nu excludem posibilitatea ca să avem situația de severitate care să impună emiterea unui cod roșu și la nivelul bazinelor hidrologice medii și mari începând de mâine”, a anunțat Marius Mătreață, reprezentant al Institutului Național de Hidrologie, la comandamentul de urgență de la Ministerul de Interne, convocat duminică dimineață.

De codul portocaliu de ploi, care intră în vigoare duminică după-amiază, sunt vizate 18 judeţe din Oltenia, vestul şi nordul Munteniei, sudul si vestul Transilvaniei, jumatatea de sud a Banatului, dar şi din sud-vestul Moldovei.

Meteorologii estimează că se vor acumula cantităţi de apă de până la 50 de litri pe metru pătrat, iar izolat chiar şi 70 de litri pe metru pătrat.