Astăzi încep Atelierele FILIT pentru traducători

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu organizează, în parteneriat Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi, Atelierele FILIT pentru traducători. Prin intermediul acestui program, cincisprezece traducători din limba română într-o limbă străină vor beneficia anul acesta de un cadru de întâlnire şi comunicare profesională online.

Atelierele se vor desfăşura în perioada 4 – 8 octombrie 2021, cu întâlniri zilnice online. Acestea includ mese rotunde consacrate traducerii literare și prelegeri cu invitați din mediul cultural-academic. O sesiune de lucru va fi aplicată pe traducerea textului eminescian.

Participanții au obligaţia de a traduce până pe 15 octombrie 2021 extrase din lucrările unui autor român la alegere și un fragment din Sărmanul Dionis de Mihai Eminescu, pentru care să acorde Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Memorialului Ipoteşti drept neexclusiv de publicare. O atenţie sporită va fi acordată proiectelor legate de scriitorii din reţeaua muzeelor literare ieşene și de Memorialul Ipoteşti. Detalii pe stiirlevivafm.ro si pe paginile Memorialului Ipotești.

(Visited 41 times, 1 visits today)