Au fost semnate contractele de proiectare pentru construcția și dotarea cu mobilier a mai multor grădinițe din județul Botoșani

Unitățile de învățământ preșcolar care vor beneficia de dotarea cu mobilier sunt în municipiul Dorohoi, cu patru și trei săli de clasă, una în satul Vânători din comuna Gorbănești, cu două săli de clasă și una în satul Stâncești din comuna Mihai Eminescu, cu două clase.

„Am promis la începutul acestui mandat, alături de colegii mei de la PSD Botoșani că avem ca prioritate pe lângă reafacerea și modernizarea infrastructurii rutiere, și sanitare, extinderea și reabilitarea unităților de învățământ școlar și preșcolar. Ne respectăm angajamentele și urmărim îndeplinirea fiecărui obiectiv pentru care autoritățile locale au realizat proiecte și au solicitat finanțare. La începutul anului viitor vor intra în procedura de licitație pentru a fi ridicate patru noi grădinițe în județul nostru. Totodată, sunt în curs de execuție lucrările de reabilitare a 52 de unități de învățământ. Acestea fac parte din cele 144 de obiective din Botoșani dintre care 46 de grădinițe și 98 de școli pentru care au fost alocate 41 de milioane de euro în etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală”, a precizat senatorul Doina Federovici, pe o retea de socializare.

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii, cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Ministerul Educației Naționale, are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier până la finalul anului viitor. Dintre acestea 11 sunt în județul Botoșani. În 2018 prin acest program au fost finalizate trei grădinițe în comunele Bălușeni, Broscăuți și Cristinești.