Autobuze la Botosani, pe perioada implementării proiectului de modernizare a transportului cu tramvaiul

După ultimele evenimente în care au fost implicate tramvaiele din municipiu, soluția pentru problemele legate de transportul public local va fi pusă în dezbatere în ședința de Consiliu Local din această luna.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur a venit cu precizări într-o conferință de presă că după mai multe discuţii care au avut loc s-a decis ce se întâmplă cu transportul public local pe durata implementării proiectului de modernizare a transportului cu tramvaiul.

“Am avut discuţii intense şi foarte serioase cu ce vom face noi pentru că degeaba spunem noi că avem bani să refacem toată structura tramvaiului, atât ceea ce înseamnă şînă, firul de contact şi stâlpii, avem bani, este licitaţie pentru tramvaie noi în Botoşani. Chiar dacă sunt nişte impedimente acolo unde se dublează operatorii, încercăm să venim cu aceste autobuze, pe care să le închiriem până la finalizarea proiectului, despre care nu mai știu când e prevăzută în contract. Vor fi nouă autobuze, în condițiile prevăzute de lege. Singură dificultate pe care o avem acum este problema salariaților din Eltrans. Treuie să ne gândim și la asta, pentru că sunt probabil vreo o sută de familii care își câștigă banii pe acolo. „, a declarat primarul Flutur.