Băiatul din Dorohoi care a impresionat o țară întreagă

Un băiat care s-a luptat cu autismul în copilărie şi-a depăşit nu numai demonii suferinţei, dar a atins şi o performanţă uluitoare: a luat BAC-ul cu aproape 7. Mama lui pune realizarea pe seama profesorilor pe care i-a avut copilul şi care l-au tratat mereu cu toată atenţia necesară.

„38 de mii de reacţii, 4 mii de comentarii şi 2 mii şi ceva de distribuiri”, spune tânărul uitându-se la reacțiile postării de pe Facebook a mamei lui.

Performanţa lui Grigore a impresionat o ţară întreagă. Mama băiatului a împărtăşit pe Facebook rezultatele fiului ei la Bac 2018:

„Timp de o saptamana, multi din prietenii mei s-au laudat cu notele mari de la Bac obtinute de unii membri din familia lor. Ii felicit pe toti. Este cu adevarat o mare realizare ca unul dintre ai tai sa se poata lauda cu un rezultat deosebit.
Eu ma voi lauda cu un 6,53. Veti spune ca este o nota mica. Ei bine, aflati ca pentru fiul meu este o nota imensa. Iar pentru mine este o fericire enorma ca a fost in masura sa il obtina ! De ce ? Pentru ca fiul meu a fost autist si este in totalitate recuperat. Iar aceasta medie nu a fost obtinuta oriunde ci la profilul mate-info, adica la profilul la care se face cea mai grea matematica.
Realizarea lui nu se datoreaza in nici un caz sistemului. Pot spune ca este o minune de la Dumnezeu. La ea au contribuit profesorii lui care au inteles din primul an problema cu care se confrunta. Pe atunci autismul i se transformase intr-o forma de ADHD,  : a scris mama băiatului.

VEZI MAI MULT:

https://www.facebook.com/ursudaniela99/posts/1728392430529503

Grigore a terminat anul acesta liceul „Regina Maria” din Dorohoi și vrea sa studieze Psihologia.

„Totul a fost ok, adică nimeni nu a știut că eu am avut proleme speciale, că am avut ceva în trecut, decât un grup restrâns de tineri. Mă gândesc să merg la fac de Psihologie la Cluj. Psihologia vreau să fac mai mult ca să studiez oamenii, ca să-i înțeleg, poate într-un final să mă ajute să mă integrez mai bine”, mărturisește tânărul.

Daniela Ursu a aflat de boala copilului ei încă când Grigore avea doi ani, dar abia de la 9 ani a început să o trateze.

„E adevărat, în perioada respectivă nici nu aveai unde să ceri un sfat, nici nu știai în ce direcție să te îndrepți”, spune Daniela Ursu.

Femeia spune că că marele merit pentru recupertarea fiului ei este al profesorilor din liceu.

„Uneori, refuza să iasă la tablă câteodată, în momentul în care avea senzația că nu stăpânește un subiect și riscă să se încâlcească. Vă dați seama că ar fi putut fi socotit ca indisciplină atitudinea lui, dar au fost profesori care au înțeles”, spune Daniela Ursu.

„Până la urmă, există mulțumirea aceea că ai reușit să faci ceva pentru un copil și că acel copil simte că ai făcut ceva pentru el”, spune Gabriela Bolohan, director-adjunct la Liceul Regina Maria.

„Noi lucrăm diferit cu ei, fie că sunt sau nu sunt cu anumite sensibilități sau că au anumite probleme, chiar suntem învățați să lucrăm cu ei, fiecare are ceva bun, la fiecare disciplină avem metode diverse pe care le putem aplica”, spune Cristina Ciobanu, profesor de limba franceză.

Și nu sunt singurele rezultate exceptionale obținute de profesorii din „Regina Maria”. Rata de promovare la acest liceu a fost peste 80 la sută, iar trei elevi din aceeași clasă au obţinut 10 pe linie.

www.digi24.ro