BEC a respins candidatura lui Viorel Cataramă la prezidențiale

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale.

Conform BEC, peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente

În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.

Instituţia motivează respingerea înregistrării candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale pe motiv că peste 94.000 de semnături depuse de liderul partidului Dreapta Liberală seamănă, astfel nu au putut fi validate.

Totodată, BEC a anulat şi semnul electoral înregistrat de Cataramă.

Viorel Cataramă a declarat pentru Mediafax că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este „profund nelegală” şi bazată pe aprecieri subiective.

„Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea„, a precizat Viorel Cataramă, pentru Mediafax.