Beciurile din Centrul istoric ar putea fi incluse într-un circuit turistic

Botoșaniul va avea un Muzeu multimedia al diversității  culturale. Acesta va fi înființat grație unui proiect transfrontalier derulat de Primăria municipiului și localitatea Ivano – Frankivsk din Ucraina.

Intitulat „Întoarcerea la rădăcinile noastre comune”, proiectul transfrontalier este  finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 și are o valoare de 1 milion de euro. Jumătate din sumă va fi alocată municipiului Botoșani și va fi folosită pentru amenajarea unui muzeu multimedia într-un beci din zona Bisericii Uspenia, care ulterior va fi introdus în circuitul turistic al orașului. Partenerii proiectului, din Ucraina, vor amenaja un muzeu transfrontalier al armelor.

În plus, cu aceeași sursă de finanțare vor fi scanate, în premieră, beciurile din zona centrală a municipiului.

Colaborarea între cele două orașe este, deasemeni, o premieră, iar proiectul a obținut cea mai mare finanțare dintre toate apelurile pe linie de patrimoniu din această sesiune.

Contractul de finanțare a fost semnat ieri, iar durata de implementare este de 14 luni, Direcția de Cultură Botoșani este parteneră în acest proiect.