Botoșăneanca Sabina Baltag a câștigat AURUL OLIMPIC la haltere – video/foto

In cea de-a treia zi a intrecerilor din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Sabina Baltag a cucerit MEDALIA DE AUR la haltere, in limitele categoriei 53 kg, cu un total de 177 kg, 77 kg la smuls si 100 kg la aruncat. Sportiva romana le-a devansat pe  columbianca Kely Valentina Junkar Acero, care cu 176 kg la total, 78 kg la smuls si  98 kg la aruncat, a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului, si pe indonezianca Nur Vinatasari clasata pe locul al treilea cu 162 kg la total, 72 kg la smuls si 90 kg la aruncat.

„Sunt campioana olimpica de tineret”, a exclamat fericita Sabina Baltag dupa concurs. „E ce mai mare rezultat al meu de pana acum! As vrea sa le multumesc antrenorilor m-au sustinut si m-au ajutat sa ajung unde sunt acum si .. hai Romania!”

Medalia de aur cucerita de Sabina Baltag este cea de-a doua la haltere pentru Romania la JOT Buenos Aires 2018, prima fiind obtinuta de Mihaela Valentina Cambei – bronz la 42 kg, si cea de-a patra pentru delegatia tricolora, dupa aurul cucerit la judo de Iosif Sulca, argintul de la inot al lui Daniel Cristian Martin si bronzul Mihaelei Valentina Cambei.

Video

JOT Buenos Aires 2018

Imnul Romaniei, intonat la JOT Buenos Aires 2018 pentru Simona Baltag, medalie de AUR la haltere in limitele categoriei 53 kg

Publicată de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pe Marţi, 9 Octombrie 2018

JOT Buenos Aires 2018

Simona Baltag, fericita dupa ce a cucerit medalia de AUR, la haltere

Publicată de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman pe Marţi, 9 Octombrie 2018