BOTOȘANI: Au fost înregistrate primele trei cazuri de infectare cu tulpina Delta

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta a noului coronavirus și în Botoșani. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, probele a trei botoșăneni au fost trimise la un laborator de secvenţiere, în care se poate izola exact tulpina dominantă de coronavirus, iar analizele au confirmat suspiciunile medicilor botoșăneni.

Sunt pozitivi la tulpina Delta femeie de 73 de ani, din zona Dorohoi, care a fost transferată în cursul zilei de ieri cu o ambulanţă cu medic, de la Spitalul Dorohoi la Secţia Covid a Spitalului Judeţean, după ce starea ei s-a agravat, dar și o tânără de 28 de ani, testată la internarea în Maternitatea Botoșani, unde a venită să nască. Aceasta a fost imediat izolată, conform protocolului epidemiologic.

Cel de-al treilea caz pozitiv este al unui contact direct cu unul din celelalte două cazuri.

Potrivit directorului DSP, şansele ca virusul să se răspândească de la cei trei sunt aproape de zero, pentru că persoanele fie erau deja în izolare, fie au fost ulterior izolate imediat şi nu sunt alte persoane de contact.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul infecțiilor cu varianta Delta a coronavirusului, descoperită inițial în India, a ajuns la 101 în România.

(Visited 90 times, 1 visits today)