BOTOȘANI-COVID 19: Începe cea mai mare campanie de vaccinare împotriva virusului mortal

Începutul de an aduce și marea vaccinare la Botoșani. Conform informațiilor puse la dispoziție de DSP Botoșani prima tranșă cu vaccinul impotriva COVID-19 ajunge la Botoșani în data 3 ianuarie, iar pe 4 ianuarie, ora 09.00 începe vaccinarea cadrelor medicale în cele doua centre, în Ambulatoriul Spitalului Județean Botoșani, respectiv Dorohoi.

Monica Adăscăliței, șefa DSP Botoșani a mai spus și că va fi primul cadru medical care se va vaccina.

Eu voi fi prima care se va vaccina. Și nu pentru reclamă, ci pentru că chiar cred în acest vaccin”, a precizat managerul DSP.

Din rândul personalului Spitalului Județean, aproape un sfert sunt dornici să se vaccineze în momentul de faţă. Prioritate vor avea cadrele medicale din secţiile de Boli Infecţioase, Terapie Intensivă, Urgenţe, Pneumologie şi secţiile care tratează bolnavi de Covid-19.

Persoanele care doresc să se vaccineze se vor putea programa online,telefonic, prin medicul de familie, prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale.

Vaccinarea propriu-zisă se va face la centrele de vaccinare înființate prin ordin al ministrului Sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică.