BUCECEA: Festivalul „„Satule Mândră Grădină!”a ajuns la a XL-a ediție -VIDEO/FOTO

VIDEO:

De 40 de ani, sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena aduce locuitorilor orașului Bucecea, dar și iubitorilor de folclor de pretutindeni, bucuria întâlnirii cu autenticul tradițiilor populare, păstrate și transmise din generație în generație, prin cântec.
Cântecul popular românesc, această comoară a poporului nostru, îndrăgit de oameni sensibili și talentați, este sămânța din care, de pe Valea Siretului, de 4 decenii, satul românesc renaște în fiecare sfârșit de mai.

„Satule Mândră Grădină” este mai mult decât un Festival. Este motivul pentru care an de an, tineri și maturi trecuți de prima tinerețe, sau de a doua, chiar, vin să arate lumii întregi cât de frumos este poporul român și ce valori unice păstrează.
Vin din toate colțurile țării, din Olt, Cluj, Alba, Brăila, Bacău, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Vrancea, Suceava, Botoşani şi chiar de dincolo de granițele țării, din Ucraina, pentru a duce cântecul popular mai departe.

Pentru unii rampă de lansare, pentru alții confirmarea că sunt păstrători de tezaure, festivalul, organizat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției Populare Românești și Primăria orașului Bucecea este o manifestare reper pentru folclorul românesc și locul în care bucecenii și-au făcut un obicei de a sărbători.

GALERIE FOTO: