Bucurie duhovnicească în Parohia “Vorona Centru”: a fost instalat noul Paroh, pr. Andrei Anușca – VIDEO/FOTO

VIDEO:

Momente emoționante de bucurie și binecuvântare s-au petrecut duminică, 3 martie 2019, Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, în inima Voronei.

Credincioșii bisericii cu hramul “Sfinților Împărați Constantin și Elena” l-au primit în mijlocul lor pe noul preot paroh Andrei Anușca. Părintele a fost transferat de la Orășeni Deal la Vorona Centru în urma unui concurs organizat după ce fostul paroh, preotul Cristian Ștefan, care a slujit aici din 1998, când lăcașul de cult a căpătat statutul de biserică parohială, s-a transferat, la rândul său, la Biserica Doamnei din Capitală.
Din luna noiembrie și până astăzi, rânduielile bisericești au fost suplinite de alți preoți din zonă.
Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, în frunte cu Ahimandritul Valerian Radu, de la Catedrala Mitropolitană din Iași, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Mitropoliei. 

Aceasta a fost urmată de momentul propriu-zis al instalării ca paroh al bisericii cu hramul “Sfinților Împărați Constantin și Elena. La eveniment au luat parte autorităţi locale, senatorul Doina Federovici, slujitorii lăcașurilor de cult din comuna Vorona, precum și numeroşi credincioşi dornici să-şi întâlnească noul păstor sufletesc.

Instalarea în parohie a fost oficiată de pr. Fercal Petru de la Parohia „Sf. Ioan Botezătorul“, protopop misionar în cadrul Protopopiatului Botoşani, care a mulțumit, înainte de toate, preotului Cristian Ștefan, care a pus bazele parohiei și activităților misionare desfășurate în cadrul acesteia.

Preotul Cristian Ștefan este fiul primarului comunei Vorona, Aurel Ștefan, care l- felicitat, cu lacrmi în ochi, pe noul paroh:

Noul preot patroh Andrei Anușcă a adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru noua misiune preoțească încredințată, apoi a așezat în inimile enoriașilor câteva din gândurile sale.

GALERIE FOTO: