Buget suplimentat pentru construcția barajului de la Vârfu Câmpului

În cadrul unei conferințe de presă, organizate la sediul PSD Botoșani, Subsecretarul de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, Dan Deleanu, a declarat că a fost suplimentat bugetul pentru continuarea lucrărilor la construcția barajului de la Vârfu Câmpului, iar județul Botoșani va avea parte de a doua cea mai mare investiție într-un baraj hidrotehnic, după cea de la Stânca, realizată înainte de 1990.

Pe lângă bugetul de 6 milioane de lei, în această săptămână, a mai fost făcută o suplimentarede 2 milioane de lei. Vrem să declarăm obiectivul proiect de interes de utilitate publică și interes național. Sunt două legi, documentațiile sunt la faza de Hotărâre de Guvern pentru expropriere pentru că sunt situri naturale, dar ne lovim de incapacitatea președintelui Klaus Iohannis, nu avem ministru la Mediu de la sfârșitul lunii august. Toată documentația este pregătită, dar din cauza președintelui nu o putem finaliza”, a declarat Dan Deleanu.

Acesta a precizat că se lucrează la reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului și se anunță că valoarea ce va reieși din reactualizare va plasa investiția pe locul doi în județ, după cea realizată la Barajul Stânca.

După construcția barajului de la Vârfu Câmpului și a formării acumulării de apă, aceasta va deveni sursa de apă a municipiilor Botoșani și Dorohoi.