Casa Ankele la un pas să-și schimbe proprietarul

Municipalitatea botoşăneană intentioneaza sa achiziţioneze Casa Ankele din Centrul Vechi. Imobilul, care a găzduit înainte de 1989 Magazinul Bucuria Copiilor, iar câţiva ani după Revoluţie Agenţia de Şomaj, are o suprafaţă la sol de 585 de metri pătraţi, o suprafaţă construită desfăşurată de 1.101 metri pătraţi şi face parte din ansamblul clădirilor care nu au făcut obiectul proiectului de reabilitare a Centrului Istoric, deoarece nu se afla în proprietatea municipiului Botoşani.

Primarul municipiului Cosmin Andrei a declarat că au fost încheiate negocierile iar prețul final este de 400.000 de euro. Banii vor fi plati in trei transe pe o perioada de trei ani.

„Am făcut un raport de evaluare și un raport de expertiză tehnică pentru acest imobil. Raportul de expertiză tehnică încadrează Casa Ankele în clasa seismică de ordin 2, ceea ce înseamnă că imobilul presupune o reabilitare, iar expertiza financiară a dat o valoare de piață de 517.000 de euro. Avem o comisie de negociere la nivelul Consiliului Local și la nivelul Primăriei, care s-a întrunit cu deținătorii acestui imobil și în urma negocierilor am agreat prețul de 400.000 de euro, preț care va fi plătit în trei rate anuale. Consider că am făcut o negociere foarte bună”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Pentru renovarea imobilului, municipalitatea ia in calcul fondurile europene sau guvernamentale.

„Ne vom îndrepta atenția către Compania Naţională de Investiţii, care reabilitează monumente istorice și o face foarte bine, sunt rezultate extraordinare. Pot da exemplul Muzeului Județean. Nemaivorbind de posibilitățile de a reabilita cu fonduri europene, atât pe Programul Naţional de Redresare și Reziliență, cât și pe alte programe care se referă la reabilitarea termică a clădirilor sau din alte puncte de vedere”, a mai declarat edilul municipiului Botosani.

(Visited 138 times, 1 visits today)