Câţi bani încaseză baronul liberal de Botoşani, Costel Şoptică, de pe urma carantinei

Declanşarea epidemiei de coronavirus a făcut ca autorităţile de la noi să caute spaţii de carantină la hoteluri sau pensiuni, pentru instalarea persoanelor venite din ţări cu probleme epidemiologice.

Astfel, edilul Capitalei a anunţat că oferă 50 de euro pe zi pentru hoteluri care pun camere la dispiziţia persoanelor aflate în carantină. Deja, hotelurile controlate de anumiţi baroni locali au şi fost puse la dispoziţie pentru persoanele aflate în carantină timp de14 zile. Astfel, hotelul Flora din Mamaia, unde era fieful lui Radu Mazăre, Puflene Resort din Murighiol, unde aveau loc şedinţele PSD pe vremea lui Dragnea, şi un hotel cunoscut din Buşteni, au oferit spaţii de cazare pentru cei aflaţi în carantină.

De la începutul pandemiei, baronul liberal de Botoşani, senatorul Costel Şoptică, şi-a pus și el la dispoziţia autorităților hotelul familiei sale, denumit „Premier”, aflat în centrul municipiului Botoşani. Astfel, cele 38 de camere ale hotelului vor găzdui, timp de 14 zile, pentru 80 de euro pe noapte, persoanele intrate în carantină ca fiind suspecte de coronavirus.

Practic, senatorul liberal va încasa zilnic vreo 3.040 de euro, ceea ce înseamnă că pentru 14 zile va primi 42.500 de euro. Dacă va mai avea încă o serie de 14 zile cu persoane în carantină, în conturile senatorului liberal de Botoşani vor ajunge, în doar o lună, vreo 85.000 de euro.

SURSA: www.puterea.ro