Cetăţeni africani opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat trei cetăţeni africani care au încercat să intre ilegal în România.

Duminică, la miezul nopții, aceștia au fost observați cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Mihăileni.

Cei trei se deplasau dinspre teritoriul ucrainean spre interiorul României şi nu-şi justificau prezenţa în zonă, motiv pentru care au fost reținuți de polițiștii de frontieră. În zonarespectivă,

oamenii legii au observat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, fapt pentru care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul a încercat să fugă.

Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. Oameni legii au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi.

În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanelor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan, au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania. Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 23 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.