COD GALBEN de ninsori și vânt puternic pentru următoarele două zile

De astăzi, începând cu ora 16:00, până marți, la ora 18.00, județul nostru se află sub două atenționări meteo de ninsori și intensificări ale vântului!

Din această după-amiază, până mâine dimineață la ora 08.00, potrivit meteorologilor, sunt prognozate ninsori moderate, iar vântul va sufla cu viteze de 65…70 km/h. Pe arii restrânse va atinge 80km/h.

Mâine, între orele 08:00 – 20:00, vântul va sufla cu 60…85 km/h.

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.

Aveți grijă unde parcați autoturismele, astfel încât acestea să fie în siguranță.

Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi a modului în care acestea evoluează!

În perioada cu vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!

Parcați autoturismele în locuri ferite!
Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la112!

(Visited 726 times, 1 visits today)