Cod galben de ploi torențiale a fost emis, duminică, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM)

O atenționare meteorologică Cod galben de ploi torențiale a fost emisă, duminică, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Pe parcursul zilei de astăzi, sunt aşteptate ploi cu descărcări electrice, în mai bine de jumătate din țară.

Potrivit meteolorogilor, duminică, „în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65 – 75 km/h, vijelii și grindină”, se arată în atenţionarea meteo.

Codul galben de ploi emis duminică este valabil până la ora 18, perioadă de timp în care cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Meteorologii mai spun că instabilitatea atmosferică se manifestă în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă, continuând şi duminică.


„În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități”
, potrivit meteorologilor.