Cod portocaliu. Meteorologii anunță ploi abundente în jumătate de țară

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben și portocaliu de ploi abundente în jumătate de țară, valabil toată ziua de joi. Codurile vor rămâne în vigoare și vineri, însă pe o arie mai restrânsă.

Codurile au intrat în vigoare joi dimineață și vor rămâne valabile pnă vineri noapte.

Joi
Cod galben

Interval de valabilitate: 08 octombrie, ora 11:00 – 09 octombrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 08 octombrie, ora 11:00 – 09 octombrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi abundente

În județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Vineri
Cod galben

Interval de valabilitate: 09 octombrie, ora 03:00 – 10 octombrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 09 octombrie, ora 03:00 – 09 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: ploi abundente

În județele Ialomița, Călărași, Constanța va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.