VIDEO/FOTO – Comuna Răuseni dezvoltă noi proiecte pentru prosperitatea comunității

VIDEO:

Comuna Răuseni dezvoltă noi proiecte pentru prosperitatea comunității și creșterea nivelului de trai al locuitorilor săi.

Autoritățile au atras sume consistente pentru implementarea unor proiecte de infrastructură școlară, culturală și sportivă, dar și pentru îmbunătățirea accesului la serviciile publice de bază pentru populația rurală din comună.
Cu fonduri guvernamentale școlile și grădinițele din comună au fost reabilitate la standard europene, iar alți bani europeni sunt investiți într-un cămin cultural și un teren de sport.
Una dintre cele mai importante și necesare realizări este înființarea sistemului de canalizare și a unei stații de epurare în satul Răuseni.
În valoare de 8,4 milioane de lei, aceasta este finanțată de Ministerul Dezvoltării prin PNDL2 si aduce condiții normale de trai pentru 1.200 de locuitori. Lucrările au fost începute pe 1 aprilie, iar termenul de finalizare este de doi ani. Constructorul a promis, însă, că va închide șantierul inainte de termen.
Investiția este prevăzută în strategia de dezvoltare a comunei Răuseni, autoritățile oferind astfel mai mult confort și un standard mai ridicat de viață, care să mențină populația în spațiul rural.