Cele mai citite

loader-image
Botoșani
10:10, 19 aprilie 2024
temperature icon 8°C
câțiva nori
Humidity 50 %
Wind 22 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 25 Km/h
Clouds Clouds: 11%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:16
Sunset Sunset: 19:08

Ultimele Știri

Comunicat ALDE Botosani : “Salariul minim creste de la 1 decembrie 2018”

7 noiembrie 2018 | Politica

Anuntul ministrului Muncii vine sa confirme faptul ca salariile in Romania vor creste anul viitor, incepand cu salariul minim.
Atata vreme cat exista crestere economica si performanta economiei romansti este una foarte buna, si anul trecut, si anul acesta, aceasta crestere economica trebuie sa se transfere si in ceea ce inseamna puterea de cumparare, fie ca vorbim de salariati sau de pensionari.
Deci, salariile vor creste in continuare. Cat vor creste, e greu sa spunem, sunt date care pot fi furnizate de catre membrii guvernului, de reprezentantii ministerelor de profil
Aceste lucruri trebuie sa se bazeze insa pe realitati economice. Daca realitatile economice se vor confirma, cresteree conomica, la fel anul acesta, buna sau foarte buna, sigur ca si la anul vom putea sa ne permitem o serie de majorari de salarii si de pensii.
Trebuie sa tinem cont de un lucru, si anume ca pentru a evita plecarea fortei de munca calificate, cresterea salariilor este solutia necesara si obligatorie.
Nu putem sa lasam Romania sa fie o tara competitiva mai ales prin nivelul mic al remunerarii fortei de munca, pentru ca altfel nu vom putea sa franam in niciun fel exodul fortei de munca. Nu are rost sa ne plangem ca ne pleaca oamenii.
Romania nu se va dezvolta in ritmul dorit afirmandu-si competitivitatea doar prin nivelul scazut al salariilor acordate. Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.
Salariul minim brut pe economie va creste de 1 decembrie la 2080 de lei. De la 1 ianuarie 2019 va intra in vigoare salariul minim diferentiat, astfel ca valoarea acestuia va fi de 2.350 de lei pentru angajatii cu vechime de minimum 15 ani si pentru cei cu studii superioare.
Impactul majorarii va fi unul pozitiv pentru bugetul de stat, dat fiind ca vor fi incasate taxe si impozite mai mari de la angajatori. In schimb, companiile care au angajati cu salariul minim vor avea cheltuieli in plus, in functie de numarul de astfel de salariati. Mediul de afaceri a atras atentia ca majorarile repetate ale salariului minim brut din ultimii sase ani ii determina pe multi angajatori din regiunile sarace sa treaca la plata la negru a angajatilor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri