Cele mai citite

Sunrise Sunrise: 06:17
Sunset Sunset: 18:24

Ultimele Știri

COMUNICAT DE PRESĂ: „PNL se răzbună pe românii care nu mai au bani pentru plata creditelor și facturilor!”

7 aprilie 2020 | Politica

PSD Botoșani condamnă gestul iresponsabil al liberalilor care au atacat luni la Curtea Constituțională legile prin care PSD suspendă ratele la bănci fără niciun fel de dobândă, precum și plata facturilor la utilități!

Guvernul Orban nu are niciun scrupul și arată dezinteresul total față de soarta românilor! Blocarea intrării în vigoare a legilor inițiate de PSD și votate de toate celelalte partide, pentru sprijinirea economiei și a cetățenilor, arată că PNL se răzbună pe români în lupta surdă pe care o duce cu PSD! Ranchiuna liberalilor nu are limite și îi lasă pe români fără sprijinul măsurilor inițiate de PSD! E de-a dreptul revoltătoare și lipsită de orice moralitate atitudinea PNL față de oamenii care și-au pierdut locul de muncă sau le-au fost diminuate veniturile. Am văzut că liberalii din Botoșani nu au ce să le spună botoșănenilor mai mult decât să repete ca o morișcă ce le dictează Orban de la Vila Lac 1”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

PNL a invocat în spațiul public că legile PSD de suspendare totală a ratelor la credite și a facturilor la utilități în perioada de criză sunt populiste și pun economia în pericol. Adevărul arată că toate statele din lume au aplicat măsurile de salvare a populației inițiate de PSD.

Germania, Anglia, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Ungaria au suspendat plata creditelor, inclusiv a celor imobiliare, fără capitalizarea dobânzilor, precum și plata facturilor la utilități. O parte dintre aceste state au amânat plata taxelor și a contribuțiilor sociale pentru angajați și au acordat garanții de stat pentru creditarea companiilor.

Guvernul lui Iohannis, pur și simplu își bate joc de românii care nu mai au bani pentru plata creditelor și facturilor! Ordonanțele adoptate de liberali, deși sunt criticate de mediul de afaceri pentru că sunt incomplete, ineficiente și întârziate, PNL se încăpățânează și merge mai departe,  fără să țină cont de nicio recomandare din partea specialiștilor. Mai mult de atât, Executivul Orban blochează toate legile bune pentru români votate de PSD în Parlament. PSD a venit cu măsuri clare și concrete pentru a-i ajuta pe angajați și antreprenori să depășească criza generată de pandemia de COVID-19. În urma deciziei de la Curtea Constituțională de a se discuta pe 6 mai sesizările PNL, o lună de zile românii nu primesc suport real din partea statului din cauza orgoliului politic nemăsurat al liberalilor de a se opune inițiativelor PSD! Liberalii au preferat să dea câștig băncilor în detrimentul românilor cu credite care vor plăti dobândă la dobândă pentru toate tipurile de credite. Astfel, PNL refuză salvarea angajaților și firmelor românești care nu mai au bani pentru plata ratelor la bănci și a facturilor la utilități!”, a declarat deputatul Marius Budăi, președintele executiv al PSD Botoșani.

Care sunt legile inițiate și votate de senatorii și deputații PSD pentru protejarea populației?

Suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.Amânarea plății utilităților pentru 3 luni.Amânarea pentru 3 luni, a plății CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă de către firmele afectate, fără dobânzi și fără penalități. Eșalonare pe 12 luni a restanțelor.Plata indemnizației de șomaj tehnic de către stat pentru toți angajații afectați în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență. Firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite