Controale pentru combaterea pandemiei

În acest week-end, 2-3 octombrie 2021, polițiștii au desfășurat acțiuni de informare și prevenire în contextul stării de alertă, pentru promovarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza întregului județ, pentru verificarea respectării de către cetățeni a restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Amintim faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, piețe, târguri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

Totodată, având în vedere măsurile stabilite prin Hotărârea nr. 75 din 3 octombrie 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, precizăm faptul că, operatorii economici își vor desfășura activitatea în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, în care se afla localitatea din care fac parte.

Obligația acestora și a organizatorilor de evenimente este să cunoască rata de incidența cumulată la 14 zile a localității de care aparțin și să permită accesul la evenimente sau în interiorul localurilor a persoanelor care respectă prevederile legale, după caz:

Cele vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
Cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore;
Cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2.

Reamintim că certificarea vaccinării și a trecerii prin boală se face prin scanarea codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID 19 folosind secțiunea –Verificare reguli interne- din aplicația mobilă –Check DCC- pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului.

În perioada următoare, forțele de ordine vor acționa în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții de control, pentru verificarea respectării măsurilor impuse de autorități, fiind vizate zonele aglomerate, restaurante, baruri, terase, precum și mijloacele de transport, scopul acestor activități fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

(Visited 594 times, 1 visits today)