CORNI: O familie din satul Mesteacăn, păgubită de foc

O familie din satul Mesteacăn, comuna Corni, a fost păgubită de foc de 12.000 de lei. Atât a estimat proprietarul că este valoarea pagubelor înregistrate în urma unui incendiu care i-a cuprins o bucătărie de vară și un depozit de furaje.

Evenimentul s-a produs joi după-amiază, din cauza unui aparat electrocasnic (cuptor electric) lăsat sub tensiune nesupravegheat.
Solicitați să intervină pentru stingerea incendiului, pompierii botoșăneni s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din bucătăria de vară, depozitul de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte construcții din gospodărie, dar și la casa vecinului.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, nouă pompieri militari și voluntari, mai bine de două ore.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit.

Gândiți-vă la siguranța familiei dumneavoastră!

Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice în funcțiune.

Nu suprasolicitați rețeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate de mare putere.

Nu utilizați aparatele electrice, cablurile, prizele și întrerupătoarele cu defecțiuni sau improvizații.

Nu amplasați cablurile electrice pe materiale combustibile.

Nu amplasați cablurile electrice sub covoare. Călcând pe ele se vor deteriora și vor genera scurtcircuit.

Nu introduceți direct în priză conductori fără ștecher.
Șapte posturi de subofițer scoase la selecție, în vederea încadrării temporare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani organizează selecție, în vederea încadrării temporare, fără concurs, a șapte posturi de subofițer operativ și conducător autospecială.

Cei patru conducători auto (autospecială) și trei subofițeri operativi vor lucra pe durata stării de risc epidemiologic și biologic, la subunitățile din Dorohoi, Săveni, Ștefănești și Trușești.
Pentru toate posturile enumerate mai sus, se pot înscrie și persoane de sex feminin.
Dosarul de recrutare în vederea participării la selecția pentru ocuparea posturilor vacante se depune exclusiv în format electronic (scanat alb-negru în format .pdf, într-un singur e-mail cu fișier unic, nefiind acceptată depunerea succesivă a diferitelor documente dintre cele menționate mai jos), la adresa de e-mail resurse_umane@isubotosani.ro.

Candidații care solicită înscrierea la selecție vor transmite dosarul de recrutare, în format electronic, până la data de 05.11.2020 ora 12:00, la adresa de email resurse_umane@isubotosani.ro.

Departajarea candidaților selectați în urma analizei dosarelor se va face în baza interviului care va avea loc în intervalul 13 -17 .11.2020.

Mai multe informații despre condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească, cât și despre întocmirea dosarului, proceduri, termene de depunere pot fi consultate accesând link-ul: http://www.isubotosani.ro/resurse.html.

(Visited 3 times, 1 visits today)