CURTESTI: Mere pe alese, grătare încinse, artiști de calitate și o mare de oameni la „FESTIVALUL MĂRULUI”, ediția a-VI-a – VIDEO/GALERIE FOTO

„Festivalul Mărului” ajuns la ediția a-VI-a a adunat mii de oameni în satul Baiceni, la ultimul mare festival din acest an. A fost o petrecere dedicată mărului și a avut în prim plan marii producători autohtoni care cultivă acest fruct. La festival au fost prezenți patru mari producători de mere care în total cultivă acest fruct pe 70 de hectare de livada nou infiintata.

La eveniment a participat prefectul Dan Slincu, subsecretarul de stat de la Ministerul Apelor și Pădurilor, Dan Deleanu, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleti, senatorii Doina Federovici și Lucian Trufin, deputatul tamara Ciofu, vicepreședinții Consiliului Județean, primari și viceprimari ai comunelor învecinate.

Pe scenă au oferit recitaluri, spre deliciul publicului soliștii: Maria Dragomiroiu, Paula Seling, Fetele de la Botoșani, Anna Lesko, Cornelia Ciobanu, Elisa Hechelciuc, Ansamblul „Cimbrișor” și „Hora Moldovei” din Republica Moldova și ansamblul „Bujorelul” din Cosula și ansamblul „Flori de Măr” din Curtesti, prezent cu trei generații.

VIDEO:

Totodată, în cadrul evenimentului au mai fost premiate 12 cupluri de aur, cupluri de familii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. TINERII CĂSĂTORIȚI au avut parte și de o surpriză din partea Primarului Anton Maricel, când pe scenă a urcat solista de muzică populară Maria Dragomiroiu (vezi video).

VEZI VIDEO

GALERIE FOTO: