Curtesti: Prima ediție a Sezatorilor Iernii – VIDEO/GALERIE FOTO

O datină veche, aduna laolaltă în serile de iarnă, oameni de la ţară, la gura sobei, şi la lumina uni lămpi, într-o casă primitoare. Fetele îşi torceau fuiorul de cânepă şi caierul de lână, bărbaţii meştereau la unelte, şi, în timp ce mâinile lucrau, sufletele se încărcau din bucuria şi tâlcul poveştilor, glumelor şi cântecelor inspirate din viaţa satului. Un bun prilej pentru crearea şi transmiterea folclorului literar, dar şi a meşteşugurilor care mai trăiesc şi astăzi poate şi datorită acestor evenimente.

Într-un secol plin de provocări, viaţa satelor încă mai este animată de astfel de manifestări. Tradiţionale, organizată de obicei în luna lui Făurar de mai bine de 28 de ani de Centrul de Promovare şi valorificare a tradiţeii Culturale Româneşti , Şezătorile iernii au poposit în acest an, prin mai multe comune şi s-au încheiat a doua zi după Dragobete la Curteşti.

Copii, tineri şi bunici, au asistat la momentele literare prezentate de scriitorii din judeţ, îndrumaţi de Nicolae Corlat.

Gazda unei duminici perfecte a fost chiar primarul Marcel Anton, cel care, în urmă cu exact un an si jumatate, a dat viaţă Ansamblului Flori de Măr, care a adus pe scenă, viaţa satului românesc.

Momentele preţioase care scriu istoria locului în care se petrec au fost aplaudate atât de localnici, cât şi de autorităţile care au ţinut să fie martorii acestor evenimente.

VIDEO:

GALERIE FOTO: