Dacian Ciolos, ultima declaratie in calitate de premier: Raman in tara sa ma implic public. Nu exclud politica

Dacian Ciolos a sustinut miercuri ultima declaratie de presa in calitate de premier, in care a vorbit atat despre reusitele din mandatul sau, cat si despre unele nereusite si despre noul Guvern.

Ciolos a raspuns la intrebari referitoare la viitorul sau in politica si la relatia pe care a avut-o si o va avea in continuare cu presedintele Klaus Iohannis.

Fostul comisar european pentru Agricultura a subliniat ca vrea sa ramana in tara si sa gaseasca modalitatea cea mai buna pentru a se implica public, adaugand ca nu exclude implicarea in politica, dar ca deocamdata nu a luat o decizie, si ca a avut discutii cu PNL si USR.

De asemenea, premierul in functie si-a prezentat bilantul la final de mandat, inainte sa-i predea stafeta succesorului sau, social-democratul Sorin Grindeanu, subliniind ca au fost asteptari si presiuni foarte mari pentru Guvernul sau, sa se demareze reforme si sa se intervina in domenii.

Cat despre noul Guvern, Ciolos s-a aratat convins ca acesta va fi in functie si cand Romania va prelua stafeta conducerii UE, in anul 2019.

Fostul ministru al Agriculturii a condus guvernul tehnocrat timp de aproape un an si doua luni.

http://www.ziare.com/