De astăzi copiii se întorc la școală, după patru zile libere

De astăzi copiii se întorc la școală, după patru zile libere. Deși suntem în prag de epidemie de gripă – vom afla dacă se declară sau nu, abia marți – școlile rămân deschise. Însă, vor fi controale severe în ceea ce privește starea de sănătate a elevilor, anunță ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Asistenţii din fiecare unitate de învăţământ vor verifica dacă cei mici au febră, o stare generală proastă şi îi vor întreba pe părinţi dacă în aceste zile libere copiii au tuşit sau au strănutat mai mult decât de obicei. Acest triaj se va face la începutul orelor în fiecare zi, iar dacă se va constata că sunt elevi care prezintă simptome de răceală sau gripă, aceştia vor fi trimişi acasă pentru a nu fi expuşi virusului şi ceilalţi copii. Asta în condiţiile în care au trecut două săptămâni epidemice, iar zilele viitoare vom afla dacă va fi declanşată epidemie de gripă la nivel naţional.

„Este foarte aproape, însă nu puteam să lăsăm copiii acasă în situaţia în care este ultima săptămână din semestru când se încheie situaţiile şcolare. Foarte mulţi copii s-ar putea să mai aibă nevoie de o notă, îi mai ascultă profesorii ca să se decidă media cu care încheie semestrul întâi.
Era complicat şi chiar aş spune că ar fi perturbat încheierea situaţiilor dacă săptămâna aceasta rămâneau acasă. De aceea este o săptămână de şcoală. Îi invit pe profesori, pe elevi şi pe părinţi să-şi aducă copiii la şcoală.

Eu cred că fiecare inspectorat şcolar avea obligaţia să găsească o formulă în aşa fel încât acest triaj la începutul orelor să poată fi făcut aşa cum trebuie” a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.