Depistat la volan fără permis şi în stare de ebrietate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, depistat la volanul unui autoturism, deşi era într-o avansată stare de ebrietate şi nici nu deţinea permis de conducere.

In timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Mitoc, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 32 de ani.

Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, fiind solicitat sprijinul unui echipaj al Poliţiei Rurale în vederea testării cu aparatul etilotest. La testare a reieşit o alcoolemie de 0,42 ml/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil emis de autorităţile din România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

(Visited 100 times, 1 visits today)