Descinderi la Primăria Orașului Ștefănești

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice din cadrul IJP Botoșani au efectuat, astăzi, o percheziție la Primăria orașului Ștefănești, într-un dosar penal privind deturnarea unor licitații publice, coordonat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Ancheta vizează licitația organizată anul trecut de Primăria Ștefănești pentru concesionarea unei parcări.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni au emis un comunicat de presă în care arată că descinderile de astăzi de la Primăria orașului Ștefănești au avut loc în baza unui denunț formulat în data de 28.10.2019 de o persoană juridică.

„Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deturnarea licitațiilor publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 246 din Codul penal.

În fapt, există suspiciuni că în contextul unei licitații publice organizate în anul 2019 pentru concesionarea parcării din orașul Ștefănești, județul Botoșani, administratorii unor firme participante la licitație s-au înțeles să denatureze prețul de adjudecare și au încercat, prin constrângere, îndepărtarea de la licitație a unei alte firme.

În data de 27 mai a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Săveni a încuviințat efectuarea unei percheziții la sediul Unității Administrativ Teritoriale Orașul Ștefănești, în vederea descoperirii și strângerii probelor, a conservării urmelor infracțiunii și identificării făptuitorilor. Percheziția a fost efectuată astăzi de către organele de cercetare penală din cadrul S.I.C.E- IPJ Botoșani, cu respectarea prevederilor din Codul de procedură penală.

Activitatea de urmărire penală în prezentul dosar se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.