Din 2018 se vor acorda ajutoare financiare de încălzire doar consumatorilor vulnerabili

Anul 2018 nu aduce vești bune pentru botoșănenii racordați la sistemul centralizat de termoficare. Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a anunțat că subvenţia va fi retrasă din aprilie 2018 şi că se vor acorda ajutoare financiare de încălzire doar familiilor care se înscriu în categoria de consumator vulnerabil.

Primăria Botoșani alocă alocă 10 milioane de lei pentru subvenția la căldură. Asta, deoarece prețul gigacaloriei este de peste 363 de lei, iar populația plătește doar 164 de lei. Aproximativ 11.000 de botoșăneni sunt racordați la Modern Calor.

Pe lângă eliminarea subvenţiei, se are în vedere modificarea legii energiei termice, respectiv introducerea de noi obligaţii pentru constructorii de locuinţe, vizând sistemele de încălzire.

În urma aceste situații, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, este decis să le propună consilierilor locali ca subvenţia pe termoficare pentru anul 2018 să fie folosită pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu.