DOINA FEDEROVICI: „Bugetul de stat pentru 2019 este un buget al investițiilor, dezvoltării și creșterii, deplin sustenabil, construit pe realitățile anilor precedenți” – VIDEO

VIDEO:

Senatorul PSD Doina Federovici a dat asigurări, în Plenul Parlamentului, că bugetul de stat pentru 2019 este un buget al dezvoltării, care cuprinde o serie de investiții importante pentru infrastructura rutieră, hidrografică și hidrologică a județului Botoșani.

Un capitol distinct a fost alocat pentru Autostrada Unirii, și pentru finanțarea modernizării drumului DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos. Deasemeni, în acest an vor fi alocate sume pentru reabilitarea mai multor drumuri județene și comunale, pentru amenajarea râului Jijia în zona Dorohoi în vederea combaterii inundațiilor, continuarea lucrărilor pentru apărarea de mal a râului Prut în comuna Hudești și pentru acumularea Mihăileni și a acumulării de pe Siret din zona Vârfu Câmpului în vederea creșterii calității alimentării cu apă a județului.

Parlamentarul a declarat că în proiectul de buget publicat, județul Botoșani ocupă locul 4 pe țară la finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale și locul 6 la sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor locale.

Parlamentarul dă asigurări că în proiectul bugetului de stat pentru acest an sunt prevăzute toate alocările financiare pentru continuarea celor 258 de obiective aprobate în cadrul etapei a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală, și, foarte important, sunt prevăzuți toți banii pentru pensii și salarii, inclusiv majorările prevăzute în programul de guvernare, în legea salarizării unitare și în legea pensiilor.

Senatorul PSD Doina Federovici a mai declarat, la București, că alocările pentru bugetele locale sunt mai mari față de 2018, respectiv cu 5,4 miliarde de lei în plus pentru echilibrarea bugetelor locale. Astfel, pentru bugetul consiliilor județene vor fi alocați minim 400 de lei/locuitor și 1.200 de lei/locuitor pentru orașe/comune.