DOINA FEDEROVICI: „Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul austerității!”

Și președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, a criticat măsurile luate de guvernul Câțu, referitor la înghețarea veniturilor începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor.

„#Guvernul_Cîțu_egal_Austeritate.
👎 Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul #austerității!
👎 Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creșterii valorice a prestațiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizați dintre români, pe care PNL și USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă.
👎 În plus, Guvernul #îngheaţă mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor!
👎 Nici vorbă de #TaxeZero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie! În schimb, umileasc milioane de angajați crescând salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîțu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut….
👎 20 de miliarde de lei dispar de la bugetari în 2021, urmare tăierii, suspendării sau amânării unor drepturi prevăzute de lege.
👎 Salariile profesorilor nu se mai majorează de la 1 ianuarie, așa cum ar fi trebuit.
👎Indemnizațiile, etc nu se actualizează cu rata inflației
👎 Îngheață valoarea voucherelor de vacanță, a sporurilor, etc
👎 Nu se acordă sprijinul de 500 de euro pentru educație, prevăzut de lege, pentru fiecare copil.
👎 Nu se actualizează/majorează venitul minim de incluziune.
👎 În loc să stimuleze consumul pentru a revigora economia și a genera venituri la buget, guvernul Cîțu printr-o viziune total anacronică merge pe vechea rețetă, dovedită falimentară, a FMI și impune măsuri de austeritate.
👎 Românii au fost mințiți, păcăliți cu cinism de Iohannis și PNL. Odată-n plus se face acum concret această dovadă. Orice speranță de viață mai bună și mai sigură dispare în actuala guvernare de dreapta.
👎 Și este cu atât mai cinică atitudinea guvernului de dreapta condus de Cîțu cu cât tăierile și înghețările de venit îi lovesc pe români simultan cu creșterea puternică ale tarifelor la energia electrică și la combustibili, fapt ce va antrena scumpiri în lanț la toate produsele”
, a postat pe o retea de socializare Doina Federovici, Presedintele PSD Botosani

(Visited 1 times, 1 visits today)