DOINA FEDEROVICI: „PNL face anticipate pentru că nu vrea să majoreze punctul de pensie și salariile din Învățământ”

Toate acțiunile și declarațiile de până acum arată că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie și salariile din Învățământ de la 1 septembrie 2020 și încearcă să facă alegeri înainte de această dată, ca să nu deconteze electoral.
„Opțiunea” de a lucra până la 70 de ani este o mare înșelătorie a PNL. „Opțiunea” e de fapt o constrângere, atât pentru bugetari, cât și pentru privați. PNL spune că dacă optezi să lucrezi până la 70 de ani va TREBUI să renunți la pensie. Deci ori iei pensia, ori salariul. Astăzi, oricine poate alege să muncească după 65 de ani și își primește atât pensia la care a contribuit, cât și salariul pentru care muncește în continuare.

Niciodată, nimeni din actuala guvernare nu a asumat clar și răspicat creșterea punctului de pensie la 1775 de lei, de la 1 septembrie, așa cum impune legea în vigoare.

Maximul de angajament, în această chestiune, a fost că guvernarea PNL aplică legea; însă legislația poate fi schimbată, iar PNL-ul și Iohannis asta doresc – să schimbe prevederile legale în sensul anulării creșterii cu 40% a pensiilor, pe motiv că nu ar fi sustenabilă.
Tot de la 1 septembrie ar trebui să crească și salariile din Învățământ până la nivelul grilei din 2022 stabilită în Legea salarizării. Banii însă nu au fost alocați în buget, ceea ce arată intenția clară a PNL de a nu a acorda aceste majorări. Degeaba susține ministrul Educației că sunt alocați banii necesari.

ÎN REALITATE, NU SUNT! E nevoie de cel puțin 4 miliarde de lei, iar în buget sunt doar 1,7 miliarde, care se vor cheltui, însă, pentru majorările de la 1 ianuarie (creșterea cu 25% din diferența față de grila din 2022).
PNL își închipuie să prin alegeri anticipate va dobândi o majoritate confortabilă care să-i permită schimbările legislative necesare.

În egală măsură prin forțarea anticipatelor, atât PNL cât și Iohannis, încearcă să fugă de responsabilitate, să nu mai dea socoteală în fața oamenilor pentru măsurile de austeritate – inclusiv anularea majorării pensiilor și salariilor prevăzute la 1 septembrie.

Orice formațiune politică sau parlamentară care susține planul PNL de declanșare a anticipatelor este, ÎN REALITATE, COMPLICE, AUTOR DIRECT AL ANULĂRII MAJORĂRILOR DE PENSII ȘI SALARII – DREPTURI DEJA C ȘTIGATE DE OAMENI ȘI PREVĂZUTE DE LEGI ÎN VIGOARE”, a declarat senatorul Doina Federovici pe o rețea de socializare.