DOROHOI: Etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat astăzi, 09 iunie a.c., pe stadionul ”1 Mai” din municipiul Dorohoi, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.
La start s-au aliniat 13 echipaje formate din membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Todireni, Hiliseu- Horia, Șendriceni, Flămânzi, George Enescu, Broscauti, Saveni, Hanesti, Cotusca, Sulița, Cordareni, Dorohoi si Vaculesti si trei echipaje ale Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, respectiv cele aparținând S.C. „Modern Calor” S.A. Botoşani, „ANRS” Bucecea si „Comcereal”.
Concursul a constat în susţinerea a trei probe practice, respectiv ”pista cu obstacole pe 100 metri”, ”ştafeta 4 x 100 m” şi ”dispozitivul de intervenţie”.
La categoria servicii voluntare, locul I a fost obţinut de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al orasului Flămânzi. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul din comuna Cordareni, iar pe cea de-a treia, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireni. Locul I la serviciile private pentru situații de urgență a fost ocupat de echipajul SC „Modern Calor”, iar locul II echipajul Comcereal.
Câştigătorii au primit medalii, cupe şi diplome. La festivitatea de premiere au participat președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Dan Constantin Slincu, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel dr. ing. Mihail Cristian Amarandei si administratorul public din cadrul Primăriei municipiului Dorohoi, Tiberiu Manolache.
În calitate de câştigători ai etapei judeţene, echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Flămânzi şi cel al S.C. „Modern Calor” S.A vor reprezenta judeţul Botoşani la faza interjudeţeană a concursului, care se va desfăşura la Neamț, în perioada 3 – 5 ulie.

(Visited 7 times, 1 visits today)