DOROHOI: Un nou Centru pentru copii cu CES “Steaua Speranței” -VIDEO/FOTO

VIDEO:

Fundaţia Star of Hope România, în parteneriat cu Primăria Dorohoi și Asociaţia de Părinţi ,,Mereu Împreună 2008”, a deschis vineri, în Dorohoi, noul sediu al Centrului “Steaua Speranței”.

Acesta se află pe strada 1 Decembrie, în fosta clădire a Armatei şi deserveşte copii cu sindrom down, autism, paralizie cerebrala, microcefalee, întârziere mintala, epilepsie şi părinţii acestora. Fundaţia Star of Hope România şi-a început activitatea în Dorohoi în urmă cu 15 ani, din dorinţa de a se afla în slujba copiilor cu sindrom Down din municipiu și împrejurimi. Din anul 2006, Centrul “Steaua Speranţei” a funcţionat în sediul Grădiniţei “Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi, spațiu pus la dispoziție de către Primăria Dorohoi. Acest spaţiu a devenit neîncăpător în raport cu numărul copiilor cu dizabilităţi sprijiniţi de fundaţie. Anul trecut, municipalitatea dorohoiană a pus la dispoziţia fundaţiei, gratuit pe o perioadă de 15 ani, o clădire care să găzduiască activitățile de terapie și consiliere.

Vineri, noul sediu a fost inaugurat oficial în prezenţa reprezentanţilor de la cel mai înalt nivel al Fundaţiei Star of Hope Internațional, a preşedintelui Star of Hope România, în prezenţa senatorului Doina Federovici, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Dorin Birta, a primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.
Deasemeni, alți reprezentanți ai autorităților, instituțiilor și ONG-urilor locale, parteneri, colaboratori, membri ai comunității, au fost aproape de copiii cu nevoi speciale şi părinţii lor la acest moment important.

Prin derularea acestui proiect în Dorohoi au fost atraşi numeroşi specialişti internaţionali care au transferat competenţele lor specialiştilor români dar şi cadrelor didactice din gradiniţele şi şcolile dorohoiene.

Anul trecut Centrul pentru copii cu CES “Steaua Speranței” din Dorohoi a oferit peste 2.500 de ore de terapie recuperatorie şi reabilitare a copiilor, peste 350 de şedinţe de consiliere a părinţilor, 10 campanii de sensibilizare şi conştientizare a comunităţii locale faţă de problematica copiilor cu nevoi speciale şi alte activităţi de socializare şi terapie ocupaţională, infomare şi cursuri pentru cadrele didactice din şcoli.