Două titluri de vicecampion mondial, aduse de clubul KOKORO Botoșani

Clubul Kokoro Botoșani a participat in perioada 24-28 Iulie, la Campionatul Mondial de Karate Isshinryu din Londra.

Ajunsă la editia cu numarul numărul 42, organizată pentru prima oară în Europa, au concurat peste 400 de sportivi proveniți din România, Anglia, India, Danemarca, Chile, Italia, America, Suedia. Probele propuse de organizator au fost de Kata Individual, Kata de arme, Kata sincron și Kumite.

Clubul Kokoro, condus de sensei Mihai Pușcașu a participat cu doi sportivi: Elena Harabagiu -20 ani și Pascal Rareș Mihnea- 16 ani, la probele de Kata și Kata cu arme.

La feminin, 18:28 ani centuri negre 1 și 2 dan Elena a reușit să câștige locul 2 concurând în finală împotriva unei sportive din San Marino .

Pe podium au urcat pe locul 1 sportivă din Italia, pe locul 2 Elena Harabagiu și pe locul 3 o sportivă din California.

La proba de Kata arme, Elena a concurat împotriva a 10 sportive reușind și aici să obțină a doua notă, executând un kata cu baston lung.

Astfel în data de 26 iulie, în prima zi a Campionatului, clubul Kokoro reușește, pentru prima oară în istoria Karateului Isshinryu din România, să câștige de două ori titlul de vicecampion mondial.

În cea de a doua zi, Rareș Pascal a concurat într-o grupă de 10 sportivi dintre aceștia unul fiind campionul național ales în urmă cu 3 săptămâni în SUA.

Deși grupa a fost dificilă, Rareș a reușit să ajungă până pe locul 4 la cele doua probe, kata și kata cu arme.

„Multumim pe aceasta cale primariei Saveni respectiv dl primar Relu Tirzioru, doamnei senator Doina Fedorovici, restaurant Iris Saveni, domnului Nedea si Avitop Iasi si domnului Alex Stanciu Sfaiter. Acestia au fost cei care ne au sustinut financiar, costurile pentru deplasare, cazare si participare”, a declarat antrenorul clubului, sensei Puscasu Mihai.