VIDEO/ Drumul strategic va fi realizat de trei firme. Lucrările au fost adjudecate pentru o valoare de 395,5 milioane de lei

VEZI STIREA IN FORMAT VIDEO:

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și vicepreședintele Dorin Birta au anunțat, vineri, că lucrările la drumul strategic au fost adjudecate  pentru o valoare de 395,5 milioane de lei.
Licitația a fost organizată pe trei loturi, toate fiind câștigate de o asociere de firme condusă de o societate din Botoșani.

Lucrările ar urma să se întindă pe perioada a 24 de luni, din momentul semnării contractului, lucru care ar urma să aibă loc după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor.

Drumul strategic ar trebui să facă legătura dintre graniţa de nord a României cu Republica Moldova şi Ucraina, cu restul ţării prin judeţul Iaşi . Investiția presupune modernizarea a patru tronsoane de drum județean( DJ 282, DJ 282 H, DJ 297 și DJ 294) care vor lega 14 localități din Botoșani și comuna Șipote din județul Iași.

În paralel, autoritățile lucrează la documentația necesară obținerii de fonduri pentru modernizarea unui alt tronson de drum județean. Este vorba despre proiectul privind „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean DJ 282 dintre localităţile: Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca, Rădăuți Prut cu conectivitate directă la Vama transnațională Rădăuți-Prut cu Republica Moldova”.