Drumul Strategic va fi scos la licitatie pentru a treia oara , anunță conducera CJ-ului

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a declarat marți că lucrările la drumul strategic vor fi scoase la licitatie pentru a treia oara.

Daca nici la a treia licitatie nu se va prezenta nimeni exista riscul ca judetul Botosani sa piarda 70 de milioane de euro, bani europeni. Vicepreședintele CJ considera că firmele nu se înscriu la licitatie pentru ca este o lucrare de anvergura.

„Fiecare județ a venit la momentul respectiv cu o anumită rută prin care să treacă drumul strategic, lucru pe care putea să-l facă oricine care era la conducerea CJ, după care s-au stabilit aceste drumuri, s-a trecut la elaborarea unei tematici a acestui proiect , iar prima
urcare în SEAP a fost în luna mai 2016, execuția DALI. Între timp au fost modificări legislative în ceea ce privește achizițiile și s-a anulat licitația. După actualizarea indicatorilor tehnico-economici, avem cel mai mare preț pe kilometru de drum județean, mai ales că pe 80% din acest drum județean lucrarea se execută pe structura existentă”, a declarat Dorin Birta.