Falsuri depistate de poliţiştii de frontieră în drumul spre Polonia

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat, asupra a doi cetăţeni care se deplasau din R. Moldova către Polonia, două documente cu însemnele autorităților din România, respectiv R. Moldova, care s-au dovedit a fi falsificate.

În data de 24 august a.c, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca / I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei S.M., cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.
În aceeaşi zi, în jurul orelor 19.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru control M.E., în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, conducător al unui microbuz ce se îndrepta către Polonia.
În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, colegii noștri descoperind, asupra celor doi bărbaţi, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia unui tânăr, precum şi un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, cetăţeanul S.M. a declarat că a primit cartea de identitate de la un cetăţean din Chişinău, pentru a o preda unui conaţional în Polonia.
În schimb, tânărul de 33 de ani a declarat că certificatul de înmatriculare a fost falsificat cu scopul de a putea transporta mai multe persoane cu microbuzul.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

(Visited 46 times, 1 visits today)