FC Botoșani și-a aflat adversara din turul 2 preliminar al UEFA Europa League!

Adversarele posibile pentru FC Botoșani au fost:BATE Borisov (Belarus)Shkëndija (Macedonia)Partizan (Serbia)

FC Botoșani a avut din nou noroc la împărțirea pe grupe, scăpând de adversare cu nume care cu siguranță le-ar fi pus probleme mari moldovenilor. Printre toate echipele posibile pe care le putea întâlni Botoșaniul, s-au aflat Tottenham, AC Milan, Galatasaray, Granada, FC Basel, FC Copenhaga, Rangers, Standard Liege sau Wolfsburg.

Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, a mărturisit înainte cu o zi de tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar din Europa League că vrea să se dueleze cu un adversar puternic:

Indiferent cu cine voi cădea, nu am niciun fel de teamă, merg să joc. Dacă sunt mai buni ca mine, asta e. Prefer un adversar puternic. Dacă e să trec, înseamnă că suntem buni, dacă nu, lumea nu are ce să ne zică”, a spus Marius Croitoru.

Astfel, după tragerea la sorți echipa botoșăneană va întâlni formația
Shkëndija din Macedonia.

Meciul cu echipa din Macedonia se va juca într-o singură manșă, acasă, pe Municipalul din Botoșani. Shkëndija are un lot estimat la 5,33 milioane de euro conform Transfermarkt, iar acesta poate fi un motiv de bucurie pentru botoșăneni, pentru că lotul lor este mai valoros, ajungând la nu mai puțin de 9,55 milioane de euro. Shkëndija a încheiat ediția trecută de campionat pe locul 3, iar cel mai periculos jucător al lor pare a fi Armend Alimi, care a înscris nu mai puțin de 9 goluri în sezonul precedent din Macedonia.