FEDEROVICI: „PSD nu va gira miniștri incompetenți sau nepotriviți”

„#Improvizație_amatorism_și_impostură!
Aceastea sunt cuvintele cheie care descriu audierile miniștrilor din Guvernul Orban. #PSD nu va gira miniștri incompetenți sau nepotriviți.

PSD își onorează statutul de partid responsabil, participă la toate audierile ministrilor din comisiile parlamentare, cooperează la întocmirea/respectarea calendarului dezbaterilor, însă nu poate participa la votul pentru un guvern care promovează măsuri de austeritate precum comasarea/închiderea spitalelor, eliminarea unor subvenții sociale, amputarea câștigurilor salariale, blocarea aplicării legilor salarizării și a pensiilor și implicit anularea majorărilor corespunzătoare.

Improvizație_amatorism_și_impostură!
Aceastea sunt cuvintele cheie care descriu audierile miniștrilor din Guvernul Orban.
Audierile miniștrilor propuși de PNL reconfirmă austeritatea care va fi impusă românilor dar și amatorismul echipei guvernamentale propuse de Orban. Niciunul dintre miniștrii audiați nu a dat vreun răspuns convingător care să înlăture temerile oamenilor privind concedierile, anularea majorărilor salariale și de pensii ori închiderea spitalelor. Prestații absolut neconvingătoare, bazate pe demagogie și generalități neangajante ale miniștrilor desemnați, cu bruiaj semnificat asigurat de susținptorii lor care au încercat astfel să limiteze dezastrul. Dezbaterile din comisii au evidențiat precaritatea răspunsurilor dar și ipocrizia candidaților.

PSD nu va gira miniștri incompetenți sau nepotriviți. Cel mai bun exemplu – Florin Cîțu – ministrul desemnat al Finanțelor, care n-a primit avizul comisiilor reunite de buget-finanțe-bănci. Orice candidat de ministru respins în audierile comisiilor parlamentare, ca urmare a prestației neconvingătoare, trebuie retras din echipa guvernamentală de premierul desemnat Ludovic Orban.

PSD nu va participa la votul de învestitură al guvernului Orban. Responsabilitatea asigurării cvorumului și a majorității necesare revin EXCLUSIV celor care prin votarea moțiunii de cenzură au dat jos guvernul PSD. Degeaba încearcă Iohannis și Orban să arunce responsabilitatea crizei politice din România pe seama PSD. Singurii responsabili pentru haosul din ultimele luni este în primul rând președintele țării K.W.Iohannis, care a refuzat anticonstituțional până și să asigure României miniștrii interimari, și apoi ceilalți lideri ai prtidelor care au susținut moțiunea de cenzură.

Orice parlamentar PSD care ignoră decizia CEXN – Comitetului Executiv Național al PSD – și participă la vot, va fi exclus din partid”.

(Visited 1 times, 1 visits today)