Festivitate de premiere inedită pentru olimpicii botoșăneni

Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Local și Primăria Botoșani îi vor premia la începutul săptămânii viitoare pe sportivii botoșăneni care au participat și s-au întors cu medalii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Este vorba de canotorii Simona Radiș și Mugurel Semciuc, care au făcut parte din echipa de canotaj a României, care fac cinste județului Botoșani, și care au fost medaliați cu aur și argint la Olimpiada de la Tokyo.

Consilierii județeni au hotărât, luna trecută, ca Simona Radiș, care a obținut medalia de aur făcând parte din echipajul dublu vâsle feminin, să primească 10.000 de lei, iar Mugurel Semciuc, medaliat cu argint în cadrul echipajului masculin de patru rame fără cârmaci, să fie premiat cu 7.500 de lei.

Premierea celor doi olimpici va avea loc luni, 13 septembrie, începând cu ora 15:00, în Codrii lui Eminescu, pe insula din mijlocul Lacului cu nuferi.

Tot în luna august, Consiliul Local Botoșani a decis a cei doi sportivi, dar și antrenorii care i-au descoperit, să devină cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani.

(Visited 78 times, 1 visits today)