Florin Țurcanu a fost trimis după gratii!

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, președinte al filialei județene a ALDE, Florin Țurcanu, a fost condamnat, astăzi, de Tribunalul Botoșani la patru ani și trei luni de închisoare cu executare în dosarul deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva sa.

El a fost acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru fiecare dintre aceste fapte primind câte o pedeapsă de trei ani de închisoare. În plus, instanţa de judecată a anulat suspendarea executării pedepsei pentru condamnare primită de Ţurcanu în 2014 pentru uz de fals, a contopit cele două condamnări şi a dispus ca Florin Ţurcanu să execute pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 3 luni închisoare. Magistrații i-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. S-a menținut sechestrul aplicat pe teren şi pe casa de pe Aleea Pajiştei și s-a dispus confiscarea specială a sumei de 260.306,16 lei, la cât a fost evaluată construcţia şi celelalte bunuri primite de Florin Ţurcanu pentru traficul de influenţă.

Din pedeapsă i se va scădea însă perioada petrecută în arest preventiv şi în arest la domiciliu.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Socrul său, Aristomel Anuşcă, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, a fost achitat.