Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 9.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 90.000 de lei.

În data de 11 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, ca urmare a schimbului de date cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.
Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 16.30, au fost observate, pe direcţia localităţii de frontieră Pomarla, judeţul Botoşani, șase persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul teritoriului național șase colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras spre localitatea Corjăuți, județul Botoșani.
În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.
În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit 6 colete voluminoase, iar în urma examinării preliminare s-a constat faptul că acestea conţin ţigări de proveniență Duty-free. La inventariere, a rezultat cantitatea de 180.000 de ţigarete (9.000 de pachete), în valoare de 89.800 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

(Visited 47 times, 1 visits today)