FOTO/ A doua etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid a început astăzi dimineață și la Botoşani

În această dimineață a fost deschis primul centru din județul Botoșani destinat vaccinării persoanelor care se încadrează în etapa a doua a campaniei. Acesta a fost amenajat în sala de sport a Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” din Botoşani şi are trei cabine.

„Începând cu ora 8:00, s-au prezentat cei care au fost programați pentru vaccinare. A fost o problemă cu sistemul informatic, e la nivel național, dar urmează să se remedieze în scurt timp. Cei programați vor fi introduși în sistem manual, ulterior vor primi adeverința, mai târziu, când sistemul va fi remediat. Din discuțiile pe care le-am avut anterior începerii campaniei de vaccinare, am avut foarte mulți care vor să se vaccineze, din toate categoriile, fie cei peste 65 de ani, fie personal din instituțiile statului, care au intrat în faza II. Iar cei din învățământ vor să se vaccineze într-un număr foarte mare.

În momentul în care vom avea stocul necesar de vaccinuri, pentru că la nivel național, numărul de doze s-a înjumătățit, pentru că producătorul a limitat numărul, pentru următoarele două săptămâni, numărul de doze va fi mai mic decât cel așteptat. Avem 120 de pacienți programați pe un flux, pentru prima zi, numărul maxim va fi de 180 la acest centru, pe municipiu. De miercuri, vor fi maximum 60 la centrul din Dorohoi, la sala din spatele Primăriei, unde este o singură cabină de vaccinare. Când vom avea numărul de doze, vor fi deschise și celelalte centre. La noi capacitatea va fi de 240 pe județ, începând de miercuri, când se va deschide și Dorohoiul”, a declarat Monica Adăscăliței, directorul DSP.

„Nu am avut timpul necesar, nici resursele pentru acest centru, așa cum ni le-am fi dorit, să primim sprijin mai consistent din partea Guvernului așa cum am spus de fiecare dată. Dar, am reușit să facem operațional acest centru cu sume de la bugetul local și cu sprijinul din subordinea noastră. Avem medici și asistenți de la cabinetele școlare din subordinea Primăriei. Avem la înregistrarea persoanelor voluntari de la SVSU, avem colegii de la Poliția Locală, centrul este funcțional”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botosani.

La deschiderea centrului de vaccinare au fost prezenți prefectul judetului, Dan Nechifor, primarul Cosmin Andrei, alături de administratorul public al Primăriei, Mircea Magdalena, Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

GALERIE FOTO: