FOTO/ Alina Huțu Călinescu câștigătoarea Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” , felicitată de conducerea Consiliului Județean

Cea mai bună interpretă de romanțe din România este din Botoșani!

Alina Huțu Călinescu a fost apreciată la cea mai înaltă cotă de juriul Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” , care i-a acordat Trofeul ediției din acest an.

Cel mai longeviv festival muzical din România se desfășoară neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.

Manifestarea, structurată pe două secțiuni: concursul de Interpretare și concursul de Creaţie, a avut loc în perioada 23-24 octombrie 2020, la Teatrul “Tony Bulandra” din municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, și a ajuns la cea de-a 53-a ediţie.

Botoșăneanca a concurat cu încă 12 interpreți selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2020, în România şi în Republica Moldova.

Alina Huțu Călinescu este absolventă a Liceului de Arte „Ştefan Luchian” Botoşani, promoţia 1999, secţia pian, precum şi a Academiei de Muzică „Gh. Dima” – Cluj Napoca, promoţia 2004. Între 2004 şi 2006 a fost profesor de educaţie muzicală în Cluj Napoca. Din 2009 este profesor la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, din subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Pentru această nouă performanță , botoșăneanca a fost felicitată, personal, de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.